Onze kijk op omgeving

Er is een enorme vraag naar ruimte in Nederland, voor recreatie, landbouw, natuur en niet in de laatste plaats naar bouwlocaties. Iedereen zegt: bouwen, prima. Maar niet in mijn achtertuin. Voor Korrekt zeker één van de redenen waarom wij ons hebben gespecialiseerd op inbreidingslocaties. Zo zorgen wij er namelijk voor dat die kleine stukjes grond in de stedelijke gebieden een hele goede en vaak duurzame nieuwe bestemming krijgen.

Om de voortgang in een traject te houden is het ook belangrijk dat we heel goed aan het begin nadenken over wat en hoe we willen bouwen. Iets meer tijd in de voorbereiding kan betekenen dat er geen aanpassingen nodig zijn in de vergunning en dus geen bouwstops komen door inspraakprocedures.

Daarnaast is het in de stedelijke gebieden heel belangrijk om na te denken over de belasting op de omgeving tijdens een bouwproject. Hoe gaan we materialen aan- en afvoeren? Bouwen we alles op locatie of voor een groot deel prefab? En hoe zit het met geluidsoverlast op de bouwplaats? Wij denken graag mee met de ontwikkelaar of eigenaar van een gebouw om te zorgen dat de start van een bouwproject ook voor de omgeving positief is.

Rekening houden met de omgeving is ook kijken naar duurzaamheid. Lees alles over onze kijk op duurzaam bouwen